BORI MAMI AZ IDEI BOCUSE D’OR-ON


BORI MAMI AZ IDEI BOCUSE D’OR-ON

A Bocuse d’or kétévente megrendezett szakácsverseny, ahova tényleg csak az igazán profik kerülhetnek be. Nevét Paul Bocuse mesterszakácshoz köthetjük, az esemény döntőjét minden második januárban Lyonban rendezik meg a Sirha Nemzetközi Szálloda, Vendéglátás és Élelmiszeripari Kiállításon.

A gasztronómia világának legfontosabb versenyét mindig is kifinomultsággal, a precizitással és a kreativitással társították.

A Bocuse d’or döntőjébe magyar versenyző 2013-at megelőzően nem jutott be. Magyarországról elsőként Széll Tamásnak sikerült bejutnia, ő ebben az évben a 10. helyen végzett, rá két évre a döntőben Molnár Gábornak és csapatának a 13. helyen sikerült végeznie.

A 2017-es Bocuse d’or európai elődöntőjét Budapesten rendezték meg tavaly májusban. Ezt ismét Széll Tamásnak és csapatának sikerült megnyernie. A kétnapos döntőn Tamás az első versenynapon, január 24-én 9 óra 50 perckor vág bele a versenybe. A megmérettetésen összesen 5 óra 35 perc áll a szakácsok rendelkezésére: a halételt tálalják először, majd 5 órával a konyhába lépés után, rá 35 percre pedig a húsételt kell prezentálniuk.

Az a megtiszteltetés ért minket,hogy idén mi is belecsöppenhetünk a profizmus világába, hiszen a világ egyik legrangosabb főzőversenyének számít. Szauer Judittal régi jó barátunkkal utazunk ki Lyonba, hogy az itthoniaknak sok érdekes információval tudjunk szolgálni.

Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak és segítsünk nekik egy szavazattal a plakátszavazáson, hogy idén is a magyarok hozhassák haza a különdíjat.

A plakátra ezen a linket lehet szavazni: www.bocusedor.com/poster