Bori Mami a minőségi alapanyagok nyomában, Sappada-ban jártunk


Bori Mami a minőségi alapanyagok nyomában, Sappada-ban jártunk

A Gourmet Fesztivál előtt Olaszországban jártunk Sappada-ban és környékén, ahol folytattuk az alapanyag mustrát, hogy a legjobb minőség kerüljön az asztalodra.

Ellátogattunk egy családi keksz üzembe. Felkerestük a környék legnevezetesebb sajt és vaj manufaktúráját, ahol az olasz vidék legjobb sajtjai készülnek.

Majd ezek után nem hagyhattuk ki az egyedülálló sonka és szalámi üzemet, ahol maga a tulajdonos vezetett körbe minket. Családi recept alapján, közel 80.000 sonka és szalámi érlelődött, és várt füstölésre.

Végül, de nem utolsó sorban, megismerkedtünk a házi tésztakészítés rejtelmeivel, hogy megtudjuk: mitől is annyira ellenállhatatlanok ezek a tészták.

Természetesen nem tértünk haza üres kézzel, és hoztunk nektek egy kis “olasz napfényt”, keresd a különlegességeket az étteremben!