Először a Bori Mamiban – akiknek az ízlésében tényleg bízhatunk


Először a Bori Mamiban – akiknek az ízlésében tényleg bízhatunk

Heves megye két legjobb étterme és a háromszoros magyar sommelier bajnok Kovács Anti gasztro estje
Február 26-án egy mesteri étel és bor párosítással készülünk Macsinka Jánossal, a Macok bisztró séfjével és Kovács Antival, a háromszoros magyar sommelier bajnokkal. Minden étel mellé egy olyan kézműves bort választott Anti, ami mind az ételek ízét, mind a bor szépségét tökéletes összhangba hozza.
Szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne részese lenni a gasztronómia kiemelkedő művelői által összeállított borvacsorán. Jegyek már elővételben, a férőhelyek számától függően korlátozott számban kaphatók a Bori Mamiban. Jegyár: 9 900 Ft
ASZTALFOGLALÁS

0226borvacsoramenu

Macsinka János, akit nevezhetünk Eger séfjének is, szívvel – lélekkel főz, ami Bori Mami titkos fűszerével keverve, és a gondosan összeválogatott kézműves borokkal párosítva, biztosan maradandó élményt nyújt. A Bori Mami és a Macok Bisztró baráti és szakmai kapcsolatot is ápol, követjük egymás fejlődését.
Kovács Antal a magyar Sommelier Szövetség alelnöke, háromszoros magyar sommelier bajnok (1994, 1995, 1997) több, mint 18 éve dolgozik sommelier-ként.
Megalapította saját borkereskedését – Pinceáron.hu -, ahol sok mindent szeretne a maga gondolatai szerint, a maga eszközeivel megvalósítani. Egy kicsi részt vállalni a kulturált borfogyasztás igéjének terjesztésében, kézműves pincéket felkutatni, s ezek természethű borait kézen fogva vezetni, az ilyen típusú élményekre nyitott borfogyasztóig.
„A kihívás a mi motivációnk…” vallja. “Az utóbbi néhány évben megjelentek Magyarországon a „kézműves borok”. Olyan borok ezek, melyek nem a /tervezőasztalon/ születnek, hanem a szőlőültetvényen. Esetükben a stílus és a minőség legmeghatározóbb formálója a termőhely az évjárat és a természetnek magát alárendelő, alkotó borász. Olyan boregyéniségek, melyek hitelessége ellenőrzött és megkérdőjelezhetetlen, amit elsősorban a mögötte álló ember igazol. Olyan borok, melyek miután megszülettek, önálló életet élnek, ízlést formálnak, igényt teremtenek, érzéketlenek a mindenkori divatirányzatokra, illetve bizonyos körökben ők maguk diktálják azokat. Olyan borok, melyeken keresztül maga a természet üzen!”
(forrás: www.pincearon.hu)
ASZTALFOGLALÁS

0226borvacsora

+ There are no comments

Add yours