Számunkra fontos az alapanyagok frissessége és minősége


Számunkra fontos az alapanyagok frissessége és minősége

A Bori Mamiban nagy hangsúlyt fektetünk a minőségi és friss, lehetőség szerint helyi termelőktől beszerzett alapanyagok beszerzésére és felhasználására. Többek között ilyen a mangalica is.
A mangalica sertés a Kárpát medencében kialakult tipikus zsírsertés. Igénytelen, jó zsírtermelő képessége tette világhírűvé.

Húsa jóval egészségesebb és jobb minőségű, mivel telítetlen zsírsavakban gazdagabb, így a szervezetünk könnyebben le tudja bontani. A hús állaga zsírosabb és szaftosabb, ennél fogva ízletesebb is. A sovány mangalica nem mangalica.

Többnyire szabad tartásban tartják, vagyis nem zárt környezetben nevelkedik, ezáltal sokkal több természetes tápanyaghoz jut (gyógynövények, virágok, makkok), mely befolyásolja a hús minőségét, állagát, szerkezetét. A szabad tartású állatok boldogabbak, stressz tűrő képességük sokkal jobb, a nagy mennyiséget termelő ipari gazdaságokban tenyésztett állatokéval ellentétben.
Kóstoltad már a séf ajánlatai közül az újhagymás siroki mangalicát füstös burgonya pürével? A hús konfitálással készül, amitől a mangalicában lévő zsír átjárja a húst, és ezáltal nemcsak hogy omlós húst, de egy gazdag, telt ízt is kapunk. Igazán ízletes…