borimamilogofekete

Ismét a legjobbak közt a Bori Mami

A gyöngyösi Bori Mami ismét az ország legjobb éttermei között szerepel a Dining Guide étteremkalauz idei rangsorában, ahol országos szinten az előkelő 36. helyet foglalja el. Az elismerésről és a jövőbeli tervekről Sándor Bélával, az étterem társtulajdonosával beszélgettünk.

Számos korábbi elismerés után mit jelent Önök számára ez a díj?
Hosszú, következetes munka eredménye ez. Őszinte leszek, kerestük az utunkat, a megfelelő konyhai stílust, a megbízható szakembereket, átalakítottunk, felújítottunk és hét év után most jutottunk el oda, hogy megérkeztünk. Rátaláltunk arra a vonalra, amit mi is és a vendégeink is egyaránt szeretünk: magyar konyha, intenzív ízekkel, bisztró stílusban, elegánsan, mégsem újra vagy túlgondolva. Nagyon boldogok vagyunk, hogy a 36. helyet a magunkénak tudhatjuk, továbbá, hogy országos szinten a húsz legjobb vidéki étterem, és a legjobb magyaros konyhával rendelkező étterem listájára is felkerültünk. Mindez számunkra azt jelenti, hogy tartanunk kell ezt a szintet, ami nagy felelősség, és talán a legkomolyabb kihívás az, hogy folyamatosan vágyjuk az újat és fejlődjünk.

Mit jelent ma a Bori Mami koncepciója?
Klasszikus ízek, kiváló alapanyagok, kreativitás, nagypolgári életérzés, mégis családias és könnyen értelmezhető. Aki hozzánk ellátogat és megkóstolja étel kreációinkat, egy komplett élménnyel távozik. Hozzánk valóban nem csak enni járnak az emberek, át szeretnénk nekik adni a kultúránk szeretetét, megmutatni a magyar konyhában rejlő lehetőségeket, az ezekhez tartozó szokásokat. Nem titkolt célunk, hogy trendivé és követendő példává tegyük a kulturális identitásunk teljes megélését az étkezéskultúránkon keresztül. Ez a mi szerepvállalásunk! Tudjuk, a vendég a lábával szavaz, a legkomolyabb mérce, ha visszatér. Ma már elmondhatjuk, nagyon sok vendégünk kifejezetten az általunk nyújtott kulináris élményért érkezik városunkba, rajtunk keresztül pedig megismeri a Mátrát is. Nagy elvárásokat támasztanak felénk, és most az a cél, hogy ezeknek egytől egyik meg tudjunk felelni, mindig, minden körülmények között. Ez rendkívüli vállalás, de hiszünk az állandóság nyújtotta kiegyensúlyozottságban.

Az elmúlt években nagyon sok díjat nyertek el, adódik a kérdés, melyek a tervek a jövőt tekintve, hová lehet tovább lépni?
Most, hogy már minden feltétel adott és tudjuk az irányt, szeretnénk erősíteni a csapatot, mint egységet. Rendkívül megterhelő volt az elmúlt covid sújtotta időszak, és végtelenül hálásak vagyunk azoknak a munkatársainknak, akik a megpróbáltatások ellenére kitartottak és velünk maradtak, ezen elismerés az ő alázatos és kemény munkájuknak is a gyümölcse, amelyet ezúton itt is köszönünk! Terveink között szerepel továbbá, hogy saját kézműves termékcsaládot hozzunk létre, szörpökkel, lekvárokkal, hidegen sajtolt olajokkal, mézekkel. Ezen dolgozunk mindamellett, hogy étlapot váltottunk és beemeltük a töltött gyöngytyúkot, borjúpaprikást, házi tésztákat, és vajastésztában sült pecsenye kacsamellet. Olyan lendületet adott ez az elismerés, amelyre korábban nem is gondoltunk volna, visz bennünket a flow és alig várjuk, hogy még több vendéggel megismertessük a konyhánkat és egyre többen gondolják úgy, hogy „Ha Mátra, akkor Bori Mami”.